Het Groninger Student Corps ‘Vindicat atque Polit’ is de oudste studentenvereniging van Nederland. De verening is opgericht op 4 februari 1815. Momenteel telt de vereniging meer dan 2000 leden en tienduizenden oud leden. Wil jij alles uit je studententijd halen dan is Vindicat dé vereniging voor jou. Alles kan, niets moet!

Het verenigingsleven speelt zich af op de sociëteit ‘Mutua Fides’ aan de Grote Markt 27. In 2014 is de nieuwe sociëteit opgeleverd, welke direct naast de oude sociëteit is gebouwd en pal naast de Martinitoren. Met een aantal prachtige grote zalen, drie balkons, een dakterras, een bruin café, twee discotheken en verschillende dinerzalen voldoet het pand volledig aan de huidige wensen van Vindicat.

De vereniging kent tal van substructuren! Vindicat telt 200 officiële corpshuizen, dus als jij lid wordt dan ga je als eerste opzoek naar een huis dat echt bij jou past, groot, klein, gemengd of ongemengd. Hierna vorm je een jaarclub met ongeveer vijftien anderen die tegelijk met jou lid zijn geworden. Met deze groep beleef je de meest fantastische momenten gedurende je studententijd maar ook zeker tijdens de rest van je leven.

Naast de horizontale en verticale verbanden hebben wij ook veel sub-verenigingen waar je je bij kan aansluiten. Zo hebben we o.a. een hockey-, voetbal-, tennis-,  rugby-, waterpolo, en zelfs een touwtrekvereniging. Verder zijn er ook verscheidene culturele verenigingen waarin je jezelf kan ontplooien op gebieden als toneelspelen, muziek maken, fotograferen en nog veel meer.

Op Vindicat heeft studie prioriteit nummer één! Vindicat stimuleert op alle mogelijk manieren de studiemogelijkheden van haar leden, onder andere middels meerdere recruitmentdiners, waar de grootste internationale bedrijven op af komen. De loopbaanontwikkelaar ondersteunt je tijdens je gehele studie d.m.v. samenvattingen, bijlessen, studeerplekken en meer.

Met meer dan 2000 leden, 22 sport- en culturele subverenigingen, 60 commissies en 200 corpshuizen biedt Vindicat de perfecte combinatie tussen feest, sport, studie en ontwikkeling. Een hechte cultuur waar vriendschappen voor het leven ontstaan!

Wil je meer informatie of wil je je alvast online aanmelden? Ga dan naar www.vindicat.nl. Voor vragen kun je mailen naar abactis@vindicat.nl of bellen naar 050-3048051.