Beste allemaal,

Afgelopen tijd is de Contractus, samen met onze aangesloten verenigingen, bezig geweest om een Schurftcampagne op te zetten.

Schurft is iets wat de laatste tijd door heel Nederland aan het toenemen is. Als reactie op deze landelijke problematiek rondom schurft zijn wij als Contractus en studentenverenigingen, in samenwerking met Groninger huisartsen, een campagne gestart om het probleem van schurft in Groningen aan te pakken. Daarnaast heeft GGD Groningen meegeholpen op het gebied van informatievoorziening.

Als Contractus en als studentenverenigingen zien wij het probleem en willen daarom actie ondernemen om studenten en inwoners van de stad van informatie te voorzien en hen te helpen om de symptomen te herkennen. Daarnaast willen wij aansporen om bij twijfel naar je huisarts te gaan en een diagnose te laten stellen. Daarnaast is het belangrijk om je omgeving op de hoogte te houden en om schurft samen te behandelen.

De campagne is van start gegaan op 13 februari. Deze week hebben wij een kick-off week om de campagne onder de aandacht te brengen. Via de verenigingen zal de campagne gepromoot worden om het probleem van schurft in Groningen tegen te gaan. Zo willen wij ons steentje bijdragen in onze stad en hopelijk kunnen wij op deze manier iets toevoegen aan het verminderen van het probleem. Als iedereen meedoet, kunnen wij weerstand bieden tegen schurft.

Op onze eigen socials staat ook meer informatie en zolang de campagne loopt zullen wij kijken wat wij kunnen toevoegen om het probleem te minderen!