A.S.V. Dizkartes is met een kleine negenhonderd leden één van de grootste niet-traditionele studentenverenigingen van Nederland. Dizkartes is in 1990 opgericht door een KEI-groepje dat zich niet kon vinden in het toenmalige aanbod van verenigingen. Sinds 2000 bezit de vereniging een gezellige sociëteit aan de Peperstraat in het centrum van de stad Groningen en sindsdien is Dizkartes niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven.

Dizkartes is enorm gegroeid en kent daardoor nu veel verschillende verbanden als jaarclubs, commissies, disputen en sportdisciplines waarin je actief kan worden. Maar ook tijdens deze groei is haar unieke identiteit bewaard gebleven. De pijlers van Dizkartes zijn gelijkwaardigheid, diversiteit en dynamiek. Deze pijlers uiten zich onder andere in het gelijkwaardige karakter van de introductieperiode voor aspirant-leden, de toegankelijkheid van het actieve lidmaatschap en in de vele nieuwe genootschappen en commissies die er jaarlijks worden opgericht.

Naast het feit dat je elke week samen met je jaarclub of dispuut biertjes kan drinken op de sociëteit, organiseert Dizkartes ook veel leuke activiteiten waar je aan deel kan nemen! Zo gaat er jaarlijks een grote groep samen op wintersport en vindt er elk jaar tijdens onze Dies een groot gala plaats. Daarnaast orgraniseert Dizkartes elk jaar in 

juli het Overuren festival als afsluiting van het verenigingsjaar.

Wil je meer weten over Dizkartes? Kom dan vooral eens langs op onze Sociëteit om de sfeer te proeven. Meer informatie is te vinden op www.dizkartes.nl en voor vragen kun je altijd mailen naar info@dizkartes.nl.