A.S.V. Dizkartes is met een kleine negenhonderd leden één van de grootste niet-traditionele studentenverenigingen van Nederland. Dizkartes is in 1990 opgericht door een KEI-groepje dat zich niet kon vinden in het toenmalige aanbod van verenigingen. Sinds 2000 bezit de vereniging een gezellige sociëteit aan de Peperstraat in het centrum van de stad Groningen en sindsdien is Dizkartes niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven.

Dizkartes is enorm gegroeid en kent daardoor nu veel verschillende verbanden als jaarclubs, commissies, disputen en sportdisciplines waarin je actief kan worden. Maar ook tijdens deze groei is haar unieke identiteit bewaard gebleven. De pijlers van Dizkartes zijn gelijkwaardigheid, diversiteit en dynamiek. Deze pijlers uiten zich onder andere in het gelijkwaardige karakter van de introductieperiode voor aspirant-leden, de toegankelijkheid van het actieve lidmaatschap en in de vele nieuwe genootschappen en commissies die er jaarlijks worden opgericht.

Naast het feit dat je elke week samen met je jaarclub of dispuut biertjes kan drinken op de sociëteit, organiseert Dizkartes ook veel leuke activiteiten waar je aan deel kan nemen! Zo wordt er elk jaar een reis georganiseerd naar een stad in Europa, gaat er jaarlijks een grote groep samen op wintersport en vindt er jaarlijks een gala plaats. Daarnaast organiseert Dizkartes ook studiegerelateerde activiteiten zoals een studyweek, kroeglezingen en een carrièredag. In september 2015 heeft Dizkartes alweer haar vijfde lustrum gevierd. Negen dagen lang is er gefeest op een externe locatie, waarbij elke dag in het teken stond van een andere activiteit. Zo was er een groots gala, een jaarclubdag en voor iedereen die graag een keer een kijkje wil nemen in de anders besloten vereniging: de externendag. Verder kwamen er ook vele artiesten optreden, zoals Mr. Polska en de twee eigen bands van Dizkartes.

Een belangrijk verschil tussen Dizkartes en de meer traditionelere verenigingen is dat Dizkartes geen ontgroening kent. Uiteraard heeft de vereniging wel een introductieperiode. Het doel van deze introductietijd is het kennismaken met je jaargenoten en de rest van de vereniging, zodat je je snel thuis voelt bij Dizkartes en alle facetten van de vereniging leert kennen!

Wil je meer weten over Dizkartes? Kom dan vooral eens langs op onze Sociëteit om de sfeer te proeven. Meer informatie is te vinden op www.dizkartes.nl en voor vragen kun je altijd mailen naar info@dizkartes.nl.