De Gereformeerde Studentenvereniging, de GSV, is een christelijke studentenvereniging in Groningen. De vereniging bestaat uit een hechte groep van zo’n 200 studenten. Door het actieve karakter van de GSV leer je snel mensen kennen en maak je vrienden voor het leven. De GSV kent verschillende dwarsverbanden waardoor je op een makkelijke manier snel de hele verenging leert kennen. De belangrijkste daarvan zijn de bijbelkringen. De bijbelkring is een groep van 8 à 9 mensen van verschillende jaarlagen met wie je snel een band opbouwt. Elke dinsdagavond eet je samen en er is veel ruimte voor open gesprek, zowel op geloofs- als op persoonlijk vlak. Verder komt de vereniging elke donderdag samen op onze sociëteit aan de Hereweg 40 om gezellig een biertje te drinken of voor een gaaf feest.

Naast deze vaste activiteiten worden er het hele jaar door veel activiteiten georganiseerd die passen bij een van de vier pijlers die de GSV karakteriseren: de christelijke, de intellectuele, de sociale en de studentikoze pijler. Zo gaan we jaarlijks op Zomer- en Winterkamp, worden er lezingen georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen, worden er huisfeestjes gegeven, studeren GSV’ers samen, gaan we liftend naar verschillende steden in Europa en hebben we elk jaar een prachtig gala. Deze activiteiten worden georganiseer door de vele commissies en besturen waar je bij de GSV aan kunt deelnemen.

Daarnaast is de GSV ook erg sportief. Zo hebben we verschillende volleybal- en voetbalteams, doen we jaarlijks met 2 teams mee aan de batavierenrace en het Paas Volleybal Toernooi en worden er veel spontane sportactiviteiten georganiseerd zoals bijvoorbeeld een fietsvakantie of hardlooptrainingen.

Kortom, de GSV is plek waar iedereen de tijd van zijn leven krijgt. Een echte toevoeging aan je studententijd. Wil je meer info of wil je graag een keer meelopen met een van onze bijbelkringen? Mail dan naar prescie@gsvgroningen.nl of kom een keer op donderdag langs aan de Hereweg 40. Aanmelden kan via https://www.gsvnet.nl/word-lid

Website: gsvnet.nl

Instagram: @gsvgroningen

Mail : abactis@gsvnet.nl