Albertus Magnus is met meer dan 2500 leden de grootste studentenvereniging van Groningen en de op één na grootste studentenvereniging van Nederland. Albertus is in 1896 opgericht en staat bekend om haar tradities, maar vooral om haar gezelligheid. Daarmee is de vereniging een groot begrip in het Groningse studentenleven. Wanneer je lid wordt van Albertus bouw je in een korte tijd vriendschappen voor het leven op, niet alleen tijdens je studietijd, maar vooral ook daarna!  Dit kan in de vorm van jaarclubs, disputen, commissies of binnen een gezellig Albertushuis. Met hen maak je de meest fantastische feesten mee, maar breng je natuurlijk ook de nodige uurtjes in de collegebanken of bibliotheek door.

Naast het opbouwen van sociale contacten, kun je op Albertus ook veel commissie- en bestuurservaring opdoen. Hierdoor leer je activiteiten te organiseren en samen te werken. Ervaring die goed is voor je verdere carrière! Stichting STAR is de goede doelen stichting van Albertus, waardoor Albertus midden in de maatschappij staat en je de mogelijkheid krijgt vrijwilligerswerk te doen en verschillende goede doelen te steunen.

Tenslotte kun je op Albertus ook deelnemen aan veel andere activiteiten. Zo is er een tennisvereniging, een golfvereniging, een cultuurcollectief en zijn er meerdere bands. Maar ook een weekje wintersport of een Europese stad bezoeken maak je allemaal mee bij Albertus!
Op 14 december 1896 werd studentenvereniging Albertus Magnus opgericht door 8 mannen. Albertus Magnus is van oorsprong een katholieke vereniging, maar vanaf 1965 mogen ook niet-katholieken lid worden. Sinds 1967 kun je Albertus vinden op sociëteit ons ‘Eigen huis’ aan de Brugstraat nummer 8. Met meerdere verbouwingen van onder andere de Kroeg, de Schuit (onze disco), het dakterras en het kantoorpand is de sociëteit in al die jaren met haar leden meegegroeid.

Wil je meer weten over Albertus? Kom vooral tijdens de KEI-week en de scholierenfeesten langs en spreek iemand aan met een I AM shirt!
Of kijk op www.word-lid.nl, like onze Facebookpagina of volg onze Instagram @rkvsalbertus!