Op zoek naar een traditionele en studentikoze vereniging met tegelijkertijd een toegankelijke en ongedwongen sfeer? Die vereniging heb je nu gevonden!

Unitas S.G. heeft zich, sinds haar oprichting in 1996, weten te ontwikkelen tot een volwaardige studentenvereniging met een eigen Sociëteit in de Peperstraat in Groningen. Dankzij haar ruim 220 betrokken, enthousiaste en actieve leden is Unitas tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Groninger studentenleven. Doordat Unitas een kleine vereniging is voelt iedereen zich er snel op zijn of haar gemak. Daarnaast ontstaan er binnen de vele verbanden die Unitas rijk is, zoals jaarclubs, disputen, huizen en genootschappen, snel hechte vriendschappen. Je kunt bovendien meteen vanaf je eerste jaar actief worden door plaats te nemen in één van de commissies.

Op onze eigen Sociëteit ’t Parlement aan de Peperstraat 27 is er altijd wel iets te doen. Zo hebben we op maandagavond een borrelavond en op woensdagavond wordt er altijd partij gemaakt. Tijdens de vrijmibo (vrijdagmiddagborrel) wordt de week besproken onder het genot van een biertje en komen de leden naar de kroeg om even uit te blazen na een drukke studieweek. Naast deze vaste avonden vinden door het jaar heen nog vele andere activiteiten plaats, zoals een groots gala, de verenigingsdies, vele themadiners en diverse borrels. Studeren moeten we echter ook allemaal en daarom stellen wij de bibliotheek in onze Sociëteit open tijdens tentamenperiodes. Omdat we een aantal vaste momenten in de week hebben bij Unitas, blijft er zo voldoende tijd over voor je studie, een bijbaantje of om te sporten. Er is dus volop de mogelijkheid je eigen weg uit te stippelen en je studententijd zo in te vullen zoals jij dat wilt.

Ben je enthousiast geworden van dit verhaal en wil je nog meer weten? Kijk dan vooral op www.unitassg.nl of kom langs tijdens open avonden of in de KEI-week! Voor vragen kan je altijd even contact opnemen met de Senaat per telefoon op 050-3604768 of per mail op senaat@unitassg.nl